2020-08-20 08:40:43• hírek • Erdélysport.hu

Izzadtságszagú kolozsvári győzelem a turistaparadicsomban

fotó: facebook.com/FlorianaFC
fotó: facebook.com/FlorianaFC

Sikerrel vette a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörét a Kolozsvári CFR, a román bajnok ugyanis 2-0-ra nyerni tudott Máltán az FC Floriana vendégeként, ezzel pedig utolsóként bejutott a második fordulóba. Ahol már egy másik kaliberű együttes, a horvát Dinamo Zágráb lesz a Liga 1 bajnokának ellenfele.

Ta’ Qaliban igazi izzadságszagú győzelmet aratott Dan Petrescu legénysége, és nem csak azért, mert 30 fokban rendezték a mérkőzést. A vasutasok a tőlük megszokott minimalista játékkal rukkoltak elő alig 17 nappal azt követően, hogy a Craiova elleni „bajnoki döntőn” zsinórban harmadszor koronázták őket a Liga 1 uralkodójává.

Az erdélyi gárda uralta az első félidőt, de fölénye olyannyira meddő volt, hogy Catalin Itu blokkolt lövése után Mario Rondon fejese eljutott ugyan a kapuig, de igazán komoly veszélyt nem jelentett. Más kérdés, hogy a három brazillal, két argentinnal, egy olasszal és egy nigériaival a kezdőjében felálló Floriana még ennyi veszélyt sem jelentett.

A szünet után aztán a védjegyévé vált egyik pontrúgás után a CFR megszerezte a vezetést: az 53. percben egy szöglet után Mike Cestor talált a kapuba. A gól után a Kolozsvár még inkább reaktívabbá vált, a máltaiak pedig korlátozott képességeik minden eszköztárát igyekeztek latba vetni az egyenlítés érdekében. Nicola Leone a 78. percben meg is dolgoztatta a CFR színeiben most bemutatkozó Cristian Balgradeant (akinek cseréje Ioan Rus volt, Hindrich Ottót nem nevezték a találkozóra). A kitámadó hazaiakat Catalin Golofca a 97. percben büntette meg, ezzel beállítva a 2-0-ás végeredményt.

És a kolozsvári továbbjutást, tekintve, hogy a párharc egyetlen meccsen dőlt el. Mint ahogy egy meccsen dől majd el jövő héten a Dinamo Zágráb ellen is.


További erdélyi sporthírekért keresse az Erdélysport.hu híreit!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: